6 september 2015
11:00

Sigtuna IF FK P05 Blå

Referat: Knivsta IK P05 2 - Sigtuna IF FK P05 Blå

Med pigga ben i ett regnigt Knivsta inledde hemmalaget starkt första perioden på en mjuk och blöt fotbollsplan. Avståndet mellan Sigtunas backlinje och mittfält var stort och försvaret fick arbeta rejält. Chanserna framåt var inte tillräckligt effektiva, vi stannade upp och fullföljde inte löpningar mot motsåndarens mål. När första var slut låg vi under med 2-0. Två mål som var näst intill otagbara, ett lågt skott vid sidan av målvakten och ett långskott som dalade ner mellan målvakten och ribban.

Sigtuna inledde andra med inställningen att detta skulle vi ta! Anfallarna tittade upp och läste spelet bättre och gjorde rätt löpningar. De fullföljde med bra effektivitet och det var allmänt bra press från hela laget. Perioden slutade med kvittering 2-2 samtidigt som vår målvakt tog två riktigt farliga frilägen.

Positiva grabbar gick ut på plan i tredje, men efter halva perioden kom ett hårt högt skott från Knivsta som tippades upp i ribban av vår målvakt med en olycklig retur som följd. Knivsta var snabbare fram, 3-2.
Pressen fortsatte från Sigtuna och chanserna var få, men, återigen, efter en bra löpning från en anfallare och ett fint uppspel kom kvitteringen. 3-3 i sista minuten. Vilken kämpainsats Sigtuna!